A Pantone minden évben kihirdeti az év színét, azt az árnyalatot, ami abban az évben aztán meghatározza a divatot, a lakberendezést, de akár a kerttervezést is. 2018-ban ez a szín a lila, pontosabban az ultraviola, amivel a Pantone szakemberei “az emberi kreativitás előtt tisztelegnek, célozza az a világűr vagy a lélek felfedezését, vagy a tudomány és a művészetek kiaknázását”. Mi pedig megnéztük, hogy lehetünk a kertünkben is trendik.

Ha nem is pontosan a 18-3838 TCX kódszámmal, de a lila a természetben is bőven jelen van, így nincs nehéz dolgunk, ha a kertünkkel is követnénk az idei divatot. A The English Garden egy cikkben szedett össze néhány ajánlott növényt, de egy kis utánajárással, vagy a megfelelő kereséssel könnyedén teleültethetjük lila növényekkel a kertünket.

Nekem a levendula, az orgona, vagy a hortenzia volt, amik először beugrottak, de a legjobban várt lilám a tavaszt jelentő lila krókuszok előbújása.

És Önnek melyik a kedvenc lila virága? Írja meg nekünk kommentben, vagy üzenetben, hamarosan hosszabb, tanácsokkal ellátott cikkel is jövünk!

 

Forrás: Pixabay.com



Címkék: