A Tech Insider egy videóban szedte össze azt a 10 fantasztikus találmányt, illetve eljárást, ami esélyt adhat arra, hogy mégse fulladjunk bele a szemétbe, esetleg süljünk meg a hőségtől, vagy fagyjunk halálra a túl hidegtől, netán fulladjunk meg (satöbbi) a közeljövőben a saját hülyeségünk miatt. Szemétszedés, biológiailag lebomló zsákok, talaj nélküli növénytermesztés, hajrá!

  1. Ez a szemétszedő a tengerből gyűjtött hulladékot egy zacskóba zárja, a víz pedig megy vissza a tengerbe.
  2. Ez a gép megsemmisíti a sörösüvegeket és homokká őrli őket. Minden palackból 200 gramm por kerül újrahasznosításra a strandok megőrzése érdekében.
  3. A SaltWater Sörgyár ehető csomagolást hozott létre a tengeri életmentés érdekében. A hat darabos gyűrű árpából és búzából készül. Zseniális.
  4. Az AIR-INK a levegőszennyezést tintává alakítja úgy, hogy kormot gyűjt az autó kipufogójából.

5. Ezek az ehető vízbuborékok biológiailag lebomlanak, a kapszulák anyaga ugyanis hómaradék. Nincs több műanyag flakon!
6. Az Ocean Cleanup egy óriási lebegő cső, ami a hullámokkal és úszó horgonyai vannak, amivel a műanyagot szedi össze.
7. Az Avani biológiailag lebomló zsákjai manavai gyökérből és természetes keményítőkből készülnek, hulladék helyett etetnénk velük a vadon élő állatokat.
8. Egy gép, ami újrahasznosítja a gumiabroncsokat.
9. Az akvapóniáról már írtunk, ez a talaj nélküli módszer egyesíti a haltenyésztést és a hidroponikát és egy szuper természetes folyamat az élelmiszer termeléshez.
10. A HomeBiogas 2.0 is volt már nálunk: egy rendszer, ami az élelmiszer-maradványokból készít gázt, amivel aztán főzni tudunk, mellé pedig műtrágya is készül a kertünknek.

Kiemelt kép: wikipedia.com



Címkék: