Bevallom, én nagyon szeretek havat lapátolni. Pláne ha frissen hullott és még nem ment át rajta senki, olyankor a legjobb. Hajnalban, a friss levegőn, a hótól minden csendes és tompa, csak a hólapátok zörgése hallatszik a kertekből. Idilli kép, nem? Van a friss hó lapátolásában valami zen kert szerű. Na erre most kiderül, hogy eddig teljesen rosszul csináltam, illetve csinálhattam volna jobban is.

Az ön hólapátján van madzag? Na persze, hogy akik egész évben havat lapátolnak, meg ahol a tél = hó és nem az 5 centis tulipán a kertben, mint nálam, ott ügyesebbek és okosabbak, ha lapátolásról van szó. Ez a szimpatikus férfi például nagyon hozzáértőnek tűnik, tőle láttam először ezt a madzagos megoldást, de tele van vele a Youtube, sőt már gyártanak is ilyesmi, profi fogantyúval meg minden.

De lehet ezt még fokozni, itt van például ez a tolós dolog. A lapát felső kialakításának köszönhetően még emelni sem kell, zseni.

Tapadós hónál pedig a hóember építés a legjobb módszer, ezt mondjuk eddig is tudtam, de azért ez a jóember elmagyarázza az interneten, hogy kell feltekerni a hótakarót:

Na most már tudjuk, hogy kell helyesen lapátolni, de vajon a csúszásmentesítésről is mindent elolvasott már?

Kiemelt kép: pixabay.com



Címkék: