Azt már tudjuk, hogy a lógatott szobanövény mostanában különösen trendi. Kollégánk megírta, hogy ’70-80-as években nagy karriert befutott szobanövény-akasztó-sztár, a makramé virágtartó újra ott van minden divatérzékeny otthonában, de nem is csoda, nagyon szép és színes módszer a növényeink felakasztására. Most viszont egy olyan csomózási technikára bukkantam, aminek segítségével BÁRMI egyszerűen fellógatható, ha van egy kis kézügyességünk. (De azért azt is megnézzük, hogy készül a makramé.)

Szóval a tumblr bugyraiban ugrott elém ez a 20 ezer note-os gif, amin először is annyi látszik, hogy egy hosszú, két végén megcsomózott madzag fekszik a földön. Itt nyilván jó lenne tudni, mik az arányok, mekkora kaspó milyen hosszú és vastag kötelet kíván, de menjünk tovább. Utána megjelenik egy csöbör, aztán a két ügyes kéz áthúz, áthajt, behúz és hopp, négy csomó és lóg is a kaspónk. Hihetetlen, hogy működik, próbáltam videót keresni róla, hogy bizonyítékra leljek, de nem találtam.

https://gif87a-com.tumblr.com/post/169471344302

Talán eredetileg nem növények felakasztására találták ki a módszer, de ha működik, biztos arra is kiváló. Ha kipróbálta, küldjön róla fotót, hogy irigykedhessek!

És azért van itt a makraméról is egy videó, de ezt pláne haladóknak ajánlom:

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: