Január 15-én megnyitották Szingapúrban a Marina One-t, ami egy innovatív, koncentrált épületegyüttes a Marina Bay nevű üzleti negyedben, és tökéletesen megfelel a város azon törekvéseinek, miszerint “Város egy kertben” szeretne lenni. Középpontja – vagy ahogyan az építészek nevezik: „a szíve” – egy teraszos park, a város oázisa lett, ezt fogja közre négy felhőkarcoló.

A két 34 emeletes épület luxusapartmanokkal van tele, míg a másik két 30 emeletes objektumban irodák és bevásárlóközpontok kaptak helyet. A Maria One teljes alapterülete körülbelül 3700 négyzetméter, a toronyházak pedig több mint 160 ezer növényt és fát ölelnek körül, amik 350 fajból állnak. A Gustafson Porter + Bowman által tervezett  és kivitelezett biodiverz kert növényvilágát úgy válogatták össze, hogy vonzzák a különböző rovarokat és a lepkéket. Az őserdő-hatást kis kerti tóval és háromszintes vízeséssel növelték, ami valóban lenyűgöző látványt nyújt a látogatók számára.

Szingapúr az elmúlt harminc évben megduplázta zöldterületeit, a cél pedig egy igazi trópusi város kialakítása, ahol a lakók és látogatók a felhőkarcolók között is a természetben érzik magukat.  A világ legjobb szakembereit hívják versenyekre, hogy tőlük tanuljanak az ökológiai városépítészetről, a legmodernebb technológia alkalmazásával készült beruházások pedig olyan sikeresek, hogy nincsenek közlekedési dugók és szmog, minden energiatakarékos, a toronyházak között futó Kallang folyó pedig kristálytiszta.

Forrás: Landzine

Kiemelt kép forrása: Twitter



Címkék: