Ha veszélyeztetett fajokról hallunk, legtöbbször nagyobb emlősökre, esetleg madarakra gondolunk, pedig óriási veszélyt jelent a kisebb állatfajok, például a méhek veszélyeztetettsége, eltűnése. Márpedig a méhek veszélyben vannak, a számuk egyre csökken és kihalásukkal nem csak méz nem lesz, de sok minden más sem. Ők a legfőbb beporzók, ha ők eltűnnek, nagy bajba kerülünk, ezért fontos, hogy komolyan vegyük a problémát.

Dustin Betz és Mike Zaengle is felismerték a helyzetet és rájöttek arra, hogy szükség van a méhek megmentésére, amihez közelebb kell vinni az emberekhez a méhészkedést. Ezért kifejlesztették a hatszögletű BEEcosystem elnevezésű méhkas-rendszert, amit a falra felszerelve akár beltéren, akár szabadban telepíthetünk és megfigyelhetjük benne a méhek munkáját.  A méhészkedés persze nem megy magától, szükség van hozzáértő szakemberekre is, ezért a BEEcosystem készítői egy nagykövet programot is indítottak, amivel a vásárlóiknak szakszerű segítséget tudnak nyújtani.

Beecosystem Indiegogo V1 from Chris Severn Creative on Vimeo.

A BEEcosystem ügyfeleinek arra is lehetősége lesz, hogy a nagyköveti rendszernek köszönhetően ne is kelljen saját kezűleg kezelniük a kaptárat, ami a fejlesztők reményei szerint nagyban segíti majd a rendszer terjeszkedését. A kaptárak elegáns, minimalista dizájnban készülnek, a különálló darabok összeépíthetőek és könnyű őket kezelni. A BEEcosystem Indiegogo kampányát itt találja.

Kiemelt kép: beecosystem.buzz



Címkék: