A jó gyümölcsfagylalt igazi gyümölcsből, a vanília fagyi igazi vaníliából, az uborka fagylalt pedig uborkából és kaporból készül, ezt már tudjuk. Ahogy azt is, hogy hazánkban az év fagylaltja bazsalikomos-málnás, de vajon elérhet egy ilyen címet egy olyan fagyi, ami mondjuk sonkából készül? New Jersey szerint igen.

A New Jersey vidékén népszerű sertéshús, a Taylor Ham, más néven Pork Roll ihlette meg a Windy Brow Farms cukrászdát, akik elkészítették a hazai ízeket népszerűsíteni hivatott Taylor ham and French toast ice cream fantázianevű fagylaltjukat. Mielőtt tovább mennénk, tekintsünk meg egy kóstolót.

A feldolgozott sertéshúsból készült fagylalt alapanyagát leggyakrabban megsütve reggeli szendvicsbe, kolbásszal és szalonnával fogyasztják. Ebben az összeállításban egy juharszirup fagylalt alapot ízesítenek vele, kísérőnek pedig egy kis kandírozott fahéj, cukor és sonka darabok is kerülnek bele. A pontos összeállításáról a következő videó számol be.

Kedves egészségünkre!

Kiemelt kép: facebook.com/windybrowfarms



Címkék: