A sós fagylalt olyan, mint a pacal. (Apropó, pacalfagylalt?) Szóval vagy imádja valaki, vagy hallani sem akar róla. Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? Elképesztő ízekben készülnek fagylaltok, jó esetben valódi összetevőkből. A különleges sós pisztácia, gorgonzola, kék sajt, paradicsom ízek után most itt a savanyú uborka fagylalt!

Az első döbbenet után nyugodtan gondoljunk bele, hogy talán a savanyú uborka savanyúsága egy fagylaltban nem is lehet olyan rossz. Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, gondoljunk a hideg uborkalére és máris jobban el tudjuk képzelni, miért született meg ez a furcsa ízű sós édesség.

Így gondolhatták abban New York-i üzletben is, ahol az egyéb fura ízek mellett most már 5 dollárét kínálják ezt a szokatlan jégkrémet is. Az uborkaléből és a fagyi alapból a fagylaltkészítő gép 10 perc alatt elkészíti a masszát, amihez aztán szárított kapor kerül, így jön létre a savanyú uborkához hasonló íz, legalábbis a fenti videót készítő tesztelők szerint. Nem tudom, 3 gombóc menyire csúszna le belőle, de ha arra jársz, egy kóstolást mindenképp érdemes bevállalni.

Forrás: delish.comCímkék: