Akit már a nálunk is természetes önkiszolgáló pénztár létezése is boldogsággal tölt el, imádni fogja ezt a videót, ahol egy japán boltban zajló bevásárlást nézhetünk végig. Főszerepben a kosár, a vásárló és kész. Ennyi.

Az egész bonyolultnak tűnik, pedig nem az. A Reji Robo-nak hívott rendszer a Panasonic fejlesztése, segítségével csökkenthető a boltok bérköltsége (igen, elveszi a munkánkat) és növelhető a kiszolgálás sebessége (igen, jobban dolgoznak nálunk).

Hívjuk okoskosárnak, mert ha valaha lesz itt ilyen, úgyis annak fogjuk hívni, szóval az okoskosár oldalán található egy vonalkód leolvasó, amin át kell futtatni minden egyes terméket, mielőtt belehelyezzük. Így már vásárlás közben látjuk az árakat is, bár valamiért úgy érzem, itt nem trükköznek az valós-feltüntetett árak közti különbségekkel, de mindegy. Szóval ha összeszedtük, ami kell, irány a pénztár, ahol senki sem fog köszönni, cserébe nem lesznek plusz kérdések, beszélgetések és félreblokkolások sem.

Miután a kosarunkat beraktuk a megfelelő helyre és lehúztuk a bankkártyánkat, a pénztár beolvassa az összeszedett termékek végösszegét és a kosár aljának kinyitása utána az egész pakkott beleereszti egy szatyorba. Kosár balra el, szatyor fel, köszönjük a vásárlást, hello Tokio.

Persze hol a saját textilszatyor, a személyes kapcsolat élménye, a jó szó? Na de van helyette gyorsaság, kevesebb hibalehetőség és egyszerűbb haladás. Neked melyik éri meg jobban?

Kiemelt kép: brandchannel.com



Címkék: