Azon, hogy a fák jó hatással vannak ránk, nem fogunk összeveszni. Egy séta az erdőben, vagy egy kis ücsörgés egy fa alatt, közben hallgatni a lombok susogását, vagy a lehulló levelek lágy neszét biztosan jobbat tesz az egész lelkünknek és testünknek, mint pl. 20 perc péntek délután a Blaha közepén. De vannak, akik szerint egy fa ennél sokkal többre képes.

Akik hisznek az ilyesmiben, azok szerint a fák rezgése olyan hatással van ránk, mint a legjobb gyógyszerek, tehát nem csak segítenek, de egyenesen meg is gyógyítanak, ráadásul mellékhatások nélkül. Hogy mit? Gyakorlatilag bármit. A tölgyfa a vérkeringést javítja, a gesztenyefától a tüdőgyulladásunk javul, a cseresznyefa pedig jó hatással lesz a libidónkra. Hinni pedig sok mindent lehet, kell is, szabad is, de azért ésszel: a tüdőgyulladás nem vicc, a keringési betegségünkkel se egy tölgyfaerdőbe járjunk az orvos helyett, a cseresznyefa pedig hát nem tudom. Én nyitott vagyok és megértő, lehet próbálkozni.

Egy fa ölelése csendet, nyugalmat, befelé figyelést, relaxációt feltételez, a lelkünk egyensúlya pedig hatással van a testünkre is, így ölelgessünk bátran bármilyen fát a sétáink közben. Az immunrendszerünknek biztosan jót tesz a csönd és a friss levegő, a fák és a természet ereje pedig valóban hatalmas.

Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: