Néha csak apróságokra, meg homlokra csapós ötletekre van szükség arra, hogy egy kicsit megkönnyítsük az életünket. Akár kártevők távol tartásáról, akár ültetési emlékeztetőkről, vagy gyors ágyás készítésről van szó, ezek a kis ötletek segíthetnek a kerti munkában.

Bár a műanyag villák használata szembe megy a környezettudatossággal, ha mondjuk egy bulin mégis került pár a háztartásba, nehogy kidobjuk őket! A nyelükkel a földbe szúrva tavasszal átmeneti segítséget nyújthatnak a kártevők elleni védekezésben. Csiga, macska, szomszéd kiskutyája? Biztos egyik sem szeret villába lépni.

A régi kanalak is jól jöhetnek a kertben, vagy a virágládákba ültetett fűszereknél, ráadásul ezek tartósak és színesek is. A fém evőeszközöket óvatosan kalapálja laposra, majd fesse és díszítse ízlés szerint.

Forrás: turningclockback.com

Szabályos ültetés egy mozdulattal? Mi sem egyszerűbb, csak egy muffinsütő kell hozzá és semmi más. A magok vagy palánták egyenletes elosztásához a sütő hátulját bele kell nyomni a fellazított földbe, a megfelelő mélységig. Egyszerű és nagyszerű módszer, amivel még a muffin sütőt sem tesszük tönkre.

Forrás: http://athriftymom.com

Kiemelt kép: 1001gardens.org



Címkék: