A fejfájás nagyon gyakori probléma. A klinikai felmérések alapján tudni lehet, hogy az európai népesség 70%-át érintheti. A nők gyakrabban panaszkodnak a tünetek miatt, mint a férfiak, de az iskoláskorú gyermekek 5%-a is találkozott ezzel a fájdalommal. Az egyik legsúlyosabb fejfájás típus a migrén, ami rohamokban jelentkezik és általában féloldali fájdalommal jár. Aki ebben szenved, az a roham alatt csak egy csendes, sötét helyre és valami gyógyszerre tud gondolni. A fájdalomcsillapítók azonban több problémát is okozhatnak, ha rendszeresen szedjük őket, de szerencsére vannak természetes módszerek is a fájdalom enyhítésére.

Forrás: pixabay.com

A migrén gyógyíthatatlan betegség, de a fájdalomcsillapítók segíthetnek a rohamok átvészelésében. Rendszeres szedésük viszont csak orvosi felügyelet mellett javasolt, mivel a mellékhatások mellett még rá is szokhat, aki gyakran szenved a migréntől, ezért sokat és rendszeresen vesz be belőlük. A krónikus fejfájásra alternatív gyógymódokat is javasolnak: izomlazító gyakorlatok, rendszeres 7-9 órás alvás, jegelés, akupunktúra, masszázs.  Bizonyos gyógynövények is megelőzhetik a migrén kialakulását, vagy a roham alatt csökkenthetik a súlyosságát. Erre alapozott az a gyártó, aki piacra dobta a  Migrastil Migraine Stick elnevezésű illóolajos készítményét.

Forrás: wikipedia.com

A Buzzfeed újságírója hosszú cikkben mesélt arról, hogy mennyit szenved a fejfájástól. A rendszeres rohamaira ibuprophen hatóanyagú gyógyszert szed, de az orvosa figyelmeztette arra, hogy a rendszeres használata akár egy újabb fajta fejfájást is kiválthat, ezért természetes alternatívák után nézett. Ekkor talált rá az illóolajos készítményre, ami körül az utóbbi időben óriási a felhajtás. Fórumokon gyűlnek a rajongók, akik arról számolnak be, hogy az olajnak köszönhetően sokat javult az állapotuk.

Forrás: pixabay.com

A készítmény három illóolajat tartalmaz: borsmentát, fodormentát és levendulát, a használók szerint pedig arányok pedig tökéletesek arra, hogy segítséget nyújtsanak a fejfájós időkben. Az olajat a homlokra és a tarkóra kell dörzsölni, a hűsítő érzés fél percen belül érezhető. A tesztelő szerint kellemes, hűvös, bizsergő érzést vált ki, gyorsan csökkenti a fájdalom intenzitását, és ha a fejfájás tompa, vagy éppen csak elkezdődött, akkor szinte teljes egészében el is múlik tőle. Ráadásul mellékhatással sem kell számolni, így akármennyit használhatunk belőle.

Az Amazonon 10.99 UDS-ért árult termék alatti kommentek szerint olyan fejfájós betegen is segített, aki évek, sőt évtizedek óta szenved a migréntől és eddig ilyen hatékonysággal semmilyen gyógyszer vagy egyéb készítmény nem működött.  A Bustle megkérdezett egy szakértőt a termékről és a körülötte kialakult őrületről, aki szerint a migrénnel kapcsolatos egyik legnagyobb probléma az, hogy ami egyes betegeknél működik, az más másoknál teljesen hatástalan lehet. A migrén alapvetően egy nagyon érzékeny idegrendszer tünete. A betegeknél bizonyos külső hatásoktól támad a fejfájás, ami mindenkinél más lehet, ahogy a kezelésre is mindenki máshogy reagál. Ez nagyon nehézzé teszi a migrén kezelését vagy megelőzését. A szakértő azt elismerte, hogy az illóolajok segíthetnek a migréneseken és érdemes kipróbálni őket, de sajnos ez továbbra sem egy csodaszer, ami megoldhatja minden migrénes problémáját.

Kiemelt kép: pixabay.com



Címkék: