A szukkulensekért nem nehéz rajongani és ha egyszer belekezdünk az ültetésükbe, komoly függésre számíthatunk. Már jó néhány ötletet mutattunk, hogy mibe ültessük és hogyan, milyen fajta kaspókba mutat jól és hogy dekorálhatunk velük, most pedig egy nagyobb lélegzetvételű megoldás következik: a használaton kívüli szökőkút és a pozsgások találkozása.

Előállhat az a helyzet is, hogy a kerti szökőkutat untuk meg és annak keresünk új funkciót, de akár egy újonnan vett, vagy valami klassz piacon beszerzett, örökölt darab is kerülhet hozzánk, amiből aztán egy takarékosabb, zöldebb dekorációt készítenénk ahelyett, hogy az eredeti funkcióját betöltve, szökőkútkén állítanánk fel. Ilyenkor jöhetnek régi barátaink: a pozsgások!

A nem túl mély kávákból álló szökőkutak különösen alkalmasak, hiszen a sekély gyökérzet nem igényel sok földet és a kis vízigény is praktikus. Ha kültéri beültetést tervezünk, akkor fagytűrő fajtákat válasszunk, kövirózsát, varjúhájat, de évelőkkel is feldobhatjuk a zöld szökőkutunkat. A következő galériában egy kedvcsináló válogatást láthattok, fent pedig egy dús, két szintes beültetés menetét nézhetitek meg. (A videó végén a beültetett növények latin neveit is megtaláljátok.)

Fotók: Jardins, quintais e flores



Címkék: