A muskátlikat tulajdonképpen szeretem, mindig van belőle a teraszon és a kertben is, de önmagukban valóban egy kissé unalmasak. Hagyományosak, hálásak, de igazán jó formájukat társaságban hozzák. Írtunk már arról, mivel helyettesíthetjük őket, most viszont hoztam 3 tippet arra, ha feldobnánk valamivel a muskátlis virágládánkat.

Az első, abszolút kedvencem a rózsaszín muskátlit emeli elképesztő magasságokba. A lila és fehér bakopával (Chaenostoma cordatum) összeültetett rózsaszín virágok csodálatosan ragyognak sz ezüstös pázsitszulák (Dichondra argentea ‘Silver Falls’) társaságában. Ehhez persze kell egy ilyen virágládának befogott, régi fém teknő is, az összhatás csodás.

Forrás: bellasrosecottage.blogspot.hu

A klasszikus, piros álló muskátli közé is érdemes ültetni valami kontrasztot. Bár érte vagyok a legkevésbé oda, a gyopáros üröm (Artemisia ludoviciana Silver Queen) ezüstjének társaságában még mindig hagyományos, de mégis izgalmasabb képet nyújt.

Forrás: http://gardeningdreams.org

A különböző magasságú, más irányban növő virágok kuszasága fantasztikus ebben a fa ládában is, a lila árnyalatok pedig nagyon jól kiemelik a lazac színű muskátlit. A beültetéshez a muskátli (C) mellett lobéliára (A), petúniára (B és E) és árvácskára (D) lesz szükség.

Forrás: bhg.com

Az összeültetéseknél figyeljünk arra, hogy azonos fény -és vízigényű növényeket ültessünk össze, különben nem sokáig gyönyörködhetünk a kompozíciónkban.

Kiemelt kép: bellasrosecottage.blogspot.hu, gardeningdreams.org



Címkék: