Nincs túl sok helyed, de szeretnél csirkét tartani, és hagyni, hogy azok szabadon szaladgáljanak, anélkül, hogy az egész kertet fel kellene áldoznod? Elsőre elég lehetetlenül hangzik, de van egy remek megoldás. A csirkecsatorna, vagy más néven “chunnel”, azaz a chicken-tunnel.

Tök egyszerű, de zseniális megoldás, arra, hogy a pipiknek legyen elég mozgásterük, szabadon kapirgálhassanak, szaladgálhassanak, rendbetegyék a veteményesedet, és megszabadítsanak a nem kívánt bogaraktól.  Ráadásul  mindeközben kint lehet a kertben a kutya, focizhat a gyerek, de még akár egy róka is járhat arra, mindenki vígan elfér egymás mellett, és a tyúkok is biztonságban, mégis szabadon vannak tartva.

A legjobb ha a kerítés mentén helyezed el a csirkecsatornát, de ha jól jön egy kis segítség a kertészkedésben, akár a veteményesen is átvezetheted azt, a csirkék imádni fogják. Nézd, hogy élvezik a szabadságot:

Pár óra alatt, saját kezűleg összedobhatod a pipifuttatót, csak dróthálóra és merevítőre van szükséged hozzá, de akár keretre feszített hálót is használhatsz, az egyszerűség kedvéért.

Csatlakoztasd a chunnel egyik végét a tyúkólhoz, válaszd ki a legideálisabb nyomvonalat, és már szaladhatnak és kotkodálhatnak is a boldog tikok, a kert körül. Mutatjuk, hogy csináld:

(forrás: ecofilms.com.au)



Címkék: