Már 10 milliós megtekintésnél jár az a 7 éves videó, amit a Sophie Windsor Clive és Liberty Smith készített az  írországi Shannon folyón. A kenutúrára induló lányok elképesztő dolognak lehetettek szemtanúi: az angolul murmurationnak hívott jelenség a madárrajok mozgása közben leírt alakzatokat takarja, az erről készült videó pedig hihetetlen.

A videó tarolt a neten, de azóta is újabb és újabb gyönyörű felvételek kerülnek föl a témában.

És az megvan, amikor a Némó nyomában című rajzfilmben egy tonhalraj igazítja útba a Némót kereső Pizsit és Szenillát, többek között egy hal alakját felvéve?

Forrás: imgur.com

Hát valami ilyesmit kapott le a vadmadarakat fotózó Daniel Bibernek Costa Braván. A kis seregélyek ezres csoportokban haladtak el előtte, folyamatosan mozgó madárfelhőt alkotva. Neki pedig sikerült egy olyan képet lőnie, amin hibátlan madáralakban álltak össze a madarak.

Ezen a videón pedig mintha egyenesen egy zenére készített koreográfia alapján mozognának a madarak, óriási rajokban, hatalmas alakzatokat alkotva. De valójában ilyenkor nem a mi szórakoztatásunk a cél: a rajban mozgó, gyorsan irányt váltó madarak célja a ragadozóktól való megmenekülés.


Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: