Megújítja a Gemenc Zrt. a Szekszárd mellett fekvő, sötétvölgyi horgásztó környezetét, ahol új kirándulóközpont, családi piknikrét és játszótér épül, valamint felújítják a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényt. Az erdőgazdaság közleménye szerint a 12,5 hektáros tó mellett, a korábbi fabarakk helyén 2018 nyarára egy 120 négyzetméteres, többfunkciós fogadóépület készül, ahol vendéglátóhely, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, illetve itt alakítják ki a halőr és az erdészet irodáját is.

Ideális lesz családoknak is

A tó délkeleti sarkánál lévő ligetben családi összejövetelekre, piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakít ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal. Ugyanitt egy süllőfészek elnevezésű, egyedi játszóteret is terveznek, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál.  A Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényen pihenőhelyeket építenek ki a tó körüli gyalogút mellett, a szigetre fahidakon sétálhatnak majd be a kirándulók.

Fotó: Gemenc Zrt.

 

A környék eddig is csodálatos volt

A sötétvölgyi horgásztó Szekszárd és Bonyhád között terül el, Szekszárdtól 15 kilométerre. A 6-os főúton haladva Kakasd település előtt, a főút mellett tábla jelzi az aszfaltozott úton megközelíthető horgásztavat, ami már 30 éve várja a horgászokat. A 12,5 hektáros vízfelületet ennyi ideje bérli a Szekszárdi Közalkalmazotti Horgászegyesület bérli a Gemenc Zrt-től. A közösség nem csak a jó halfogási lehetőségekről gondoskodik, hanem ők tartják példásan tisztán a környéket.

A haltelepítések rendszeresek, évente megközelítőleg száz mázsa ponty, keszeg, amúr, kárász és ragadozó kerül a tóba. Kapás is van bőven, pontyból például messze meghaladják a megyei és az országos átlagot, de a 60 kiló feletti harcsa sem ritka. A területet a tagok és hivatásos halőr is őrzi éjjel-nappal, a környék pedig sötétedés után ki van világítva, hogy távol tartsák az illetéktelen személyeket.

Fotó: Gemenc Zrt.

 

Forrás: Gemenc Zrt./MTI/Közalkalmazotti Horgász Egyesület



Címkék: