Mindig csodáltam azokat, akiknek van kézügyességük és türelmük a sütemények, és főleg a muffinok feldíszítésére. Rengeteg videót végignéztem már a témában, de a mascarpone krém – színes gyöngyök – kész marcipánbigyók szentháromságnál messzebbre a saját konyhámban még sosem jutottam, persze a siker így is mindig garantált, mert remek a közönségem. Most viszont egy elég egyszerű, de szépen is kivitelezhető ötletre bukkantam, amiben azért még így is van buktató, de húsvétkor ki fogom próbálni: virágok mályvacukorból!

Mályvacukrot ma már kábé mindenhol lehet kapni, de az ételfesték spray már nehezebb dió. Ugyan a sütis kellékeket árusító oldalakon találtam ilyesmit, de az áruk az a kategória, amiért nem biztos, hogy megéri elrontani egy süteményt. Megoldás lehet, ha egyrészt nem rontom el és szép lesz a végeredmény, másrészt gyorsan csinálok vele egy csomó minden mást is, nem csak mályvacukor virágot.

A recept a következő: végy egy mályvacukrot és tedd vele azt, amit a videón a hölgy:

Az egyéb módszereket és eredményeket elnézve fontos, hogy a szirmokat a lehető leglaposabbra vágjuk/nyomogassuk, így lesz igazán virágszerű a virágunk.

És akkor most egy kisebb lépéssel eljutottunk oda, ahová én sosem fogok, de lenyűgözőek. Van itt rózsás cupcake, elképesztő hortenziás és kis margarétás süti, igazi virággal díszített keksz és kis virágcserép virággal. A képek alatt találja a forrást és a készítés leírását.

Forrás: https://www.instagram.com/sweetpetalcake/

Forrás: http://www.glorioustreats.com/2010/07/hydrangea-cupcakes.html

Forrás: https://iambaker.net/how-to-pipe-a-buttercream-daisy/

Forrás: https://www.bonappetit.com/recipe/lavender-shortbread-with-fruits-flowers-and-herbs

Forrás: thegunnysack.com

Kiemelt kép: https://thewhoot.com/whoot-news/recipes/cupcake-flower-bouquet



Címkék: