A növények és a lakástextilek kapcsolata mindig is szoros volt, de az utóbbi időben óriási divat lett a kaktusz, a pozsgás és úgy általában a levélminta. A függönyök, szőnyegek, takarók, abroszok, bútorhuzatok mellett a növénymintás párnák is nagyon népszerűek, de a párnák ilyen kapcsolata a szobanövényekkel, mint ahogy a Párnázatos blogban találkoztunk vele, kevésbé volt ismerős.

Nem csak a növényekért, de a párnákért is lehet szenvedélyesen rajongani. Felícia idült párnamániásnak hívja magát, Facebook oldalán minden nap megosztja a napi kedvencét, blogjában pedig különleges párnákról írt posztokat találhatunk. Zöldség és gyümölcs darabokról is írt márt, most pedig egy kettő az egyben megoldást, a növénypárnákat mutatta be.

Forrás: Párnázatos blog

Kedvencünk a Martino D’Esposito által tervezett PVC-habból készült virágtartói,  amik nem csak egyszerű kaspók. A hidrokultúrás növények számára alkalmas párnát agyaggranulátummal kell feltölteni, ezután közvetlenül a párnába helyezhetőek a palánták.

Aki szereti az ilyen különleges megoldásokat, a Párnázatos posztjában talál még pozsgásoknak való filcpárnát és akár vízben lebegő változatot is.

Kiemelt kép: www.gimmii.nl



Címkék: