A pinterest kertészet, ültetés, növénygondozás témában is végtelen mennyiségű jó ötletet vonultat fel, amit aztán elmenthetünk, gyűjthetünk és készülhetünk rá, hogy egyszer valóban megcsináljuk. Így vagyok ezzel én is, de hát be kell látnom, nem én vagyok Kelet-Európa Martha Stewartja, ragasztópisztolyom is csak 1 éve van (999.- Ft, Praktiker!) és türelmem sincs a hosszas pepecseléshez, szóval ritkán állok neki ezeknek a remek ötleteknek. És ha megnézem, hogy mások hogy járnak, akkor ezt már nem is bánom annyira.

A Pinterest Fail egy csodálatos oldal, ahol minden rossz érzés nélkül röhöghetünk másokon, hiszen ők is ezt teszik, röhögnek magukon és megosztják velünk az ügyetlenkedésük tárgyait. Ráadáaul ezeknél a projekteknél gyakran kiderül, hogy az alapötlet volt hibás, a dolog valamiért nem kivitelezhető, vagy valami fontos részlet maradt ki a leírásból, ami miatt nem sikerült. Elrontott torták, sütemények, dekorációk és frizurák, minden van, ahogy az ötletadó oldalon is. És bizony a növénykedvelők is küldenek be érdekesen sikerült darabokat, mutatom a három kedvencemet.

A tojáshéj

Igen, ezt a módszert én is javasoltam húsvét előtt, de azt hiszem, ha valaki egy kicsit óvatosabb és precízebb, talán sikerrel járhat. Lisa viszont asztaldíszítés helyett inkább csak egy marék szemetet hozott össze, pedig az eredeti kép milyen szép volt! (Én eddig csak vázának használtam, azzal működött.)

Forrás: http://pinterestfail.com

A befőttes üveg

Az eredeti ötletben a fűszernövényeknek szánt befőttesüvegeknél már előre borítékolva volt a kudarc, hiszen semmi vízelvezetés, a berohadás így garantált. A pórul járt ügyeskedő ráadásul a konyha egy sötét sarkába szerelte fel a tartót, aztán fényigényes növényeket ültetett bele. A kommentek között javasolják neki, hogy rakjon kavicsot az üvegek aljára, akkor nem fognak berohadni a növényei, de van aki szerint az sem működik, ki kell mondani: a vízigényes fűszernövényeknek ezek az üvegek nem alkalmasak. Klasszikus példa arra, hogy van ami elsőre jó ötletnek tűnik, de átgondolva már biztosan nem érdemes nekiállni.

Forrás: http://pinterestfail.com

A moha

Imádom a régi cserepeket, a mohás, kopott felületet, de csak akkor, ha az idő tette olyanná. Nem állnék neki antikolni, meg bemoházni egy cserepet, Julie viszont nekiállt. És mi lett a vége? Egy penészes cserép. Julie, ölellek.

Forrás: http://pinterestfail.com

Kiemelt kép: pinterestfail.com



Címkék: