A kempingezéshez való hozzáállás gyakran a kor előrehaladtával egyenes arányban változik. Mert lássuk be, ami gyerekként még izgalmas és vadregényes, az felnőttként már sokszor csak fárasztó és kényelmetlen. Hiába szeretjük a természetet és szeretnénk minél közelebb kerülni hozzá, a polifoam, az összekeveredő cuccok, a zörgő hálózsák, a szúnyog és a többiek sokakat elriasztanak a sátorozástól. És hát a földről feltápászkodni is egyre nehezebb. Na erre találták föl a glamping-et.

Illetve nem is feltalálták, mint inkább újra előhúzták. A glamorous és camping szavakból összerakott kifejezés a kényelmes, stílusos sátrazást takarja és nagyon emlékeztet az 1900-as évek afrikai szafarikon felállított sátraira, ahol a jómódú kalandozó a vadonban sem volt hajlandó megválni a karosszéktől és a perzsaszőnyegtől, ezért a sátor belseje úgy nézett ki, mint az otthoni nappali.

Forrás: www.countryliving.com

Tehát a glamping az, ahol nem gumimatracon alszunk és zseblámpával mosunk fogat egy vödörben, hanem stílusos környezetben, magasabb komfortfokozaton pihenhetünk. A keményvonalas kempingezők most fújolnak, de végülis kinek ártunk azzal, ha nem a földön alszunk 2 négyzetméteren, hanem selyem ágyneműben töltjük az éjszakát egy tágas sátorban?

Forrás: pinterest.com

A glamping egyébként nem csak óriási sátor lehet, de stílusos berendezést kaphat egy kis faház, egy kamra, néhány lepedőből összerakott kis bunker, egy jurta, vagy modern műanyag buborék is. Ha a kedvcsináló galériánk után kedvet kapott, Magyarországon is lehetőségünk van a glamping kipróbálására.



Címkék: