Mi felnőtt fejjel nosztalgiázva gondolunk vissza a gyermekkorunkra, amikor még nem kellett sok minden a boldogsághoz. Órákat töltöttünk a szabadban, életveszélyes ugrásokkal repültünk le a hintáról, a fizika törvényeit teszteltük a libikókán, az autóskártyák, a matricák, a színes szalvéták, a bélyegek vagy az üveggolyók pedig ugyanúgy értéket képviseltek, mint Felnőttországban a pénz. Hogyan tartsuk meg gyereknek gyerekeinket?

Hagyjuk játszani olyan dolgokkal, amik igénylik a képzelőerőt!

Jó játék a távirányítós autó, de talán még jobb egy olyan, ami a gyerek kezétől kel életre. Akkor gyorsul és akkor kap defektet, amikor azt kis tulajdonosa szeretné, sőt hangját is a gyermek kölcsönzi.

Készítsünk mi magunk játékot, mert az valóban megfizethetetlen

Irigyek voltunk a szomszéd Anna babaházára, amit az Apuka épített? Csodáltuk Julcsi jelmezét, amit Anyuka maga varrt? Lépjünk ki a komfortzónánkból és készítsünk valamit mi is a gyerekünknek. A kisebbeket könnyen elvarázsolhatjuk  egy ilyen szuper hintával, amit még kamaszkorukban is a szobájukban fognak tartani.

Ez a videó lépésről-lépésre bemutatja, hogyan készítsük el a hintát.

Most a Jófogás új DIY oldalán az alapanyagokat ingyen is megkaphatjuk pár új hirdetésért cserébe. Adjuk el a felesleges tárgyakat, amiket évek óta kerülgetünk, és még pénzt is keresünk. A hinta festését csinálhatjuk közösen, sőt életkor szerint festhetjük újra és újra. A hinta így mindig egyedi lesz, ami sehol máshol a világon nem kapható.



Címkék: