“Mielőtt felszállunk a buszra, kérlek rakd vissza a fűbe a bodobácsokat. Mind a tizenötöt, jó?” – ez a bodobácsokat gyengéden magán sétáltató fiam felé intézett kérés minálunk igen gyakori, de mentettünk már kukoricában talált hernyót, hogy aztán kártevő molyt neveljünk belőle és szabadon engedjük, meg az egyébként elég kövér legyeket is kiengedjük az ablakon és a hangyákat is inkább meggyőzni próbáljuk a lakáson kívüli tartózkodásról. Na, egy ilyen környezetbe robbant be a hír, hogy a NÜNÜKE HALÁLOS. Ezért ezt a gyönyörű, fénylő kék bogárkát messzire el kell kerülni.

Ha rákeresünk arra, hogy kék nünüke, az első találat egy gyerekekről szóló oldal cikke a halálos törpéről, akitől óvjuk csemetéinket, különben kórházba kerülnek, ugyanis a bogár halálos mérget ereget magából, ha piszkálják.

Forrás: brainmanpictures.piwigo.com

Hálisten az ezt követő találatok már arról szólnak, hogy ez egy jó nagy marhaság, egy szokásos feltupírozott félreértés. Az Erdőmentők oldala leplezte le a nagy nünüke összeesküvést és egyben kéri a kedves lakosságot, hogy ne bántsák szegény nünükéket, nem ártottak azok senkinek.

A hír azt a tényt vette alapul, hogy ha a nünükefélék testét erősebben megszorítjuk, akkor megijednek és sárgás folyadékot eresztenek magukból. Ez a folyadék enyhén allergén, kiütést vagy hólyagosodást okozhat, de nem veszélyesebb, mint egy darázscsípés. Sőt.

Tehát nincs más hátra, minthogy: kedves nünükék, az emberiség nevében elnézést kérünk.

Kiemelt kép: wikipedia.com



Címkék: