Szóval, túlvagyunk a teraszfelújításon. Nem mondom, hogy problémamentes, vidám hónap volt ez, de most már örülünk, hogy vége van. A teljes burkolás kész, csinos fagerenda mintájú követ szavaztunk meg, találtunk igazán szép mintájút. A terasz feletti tető gerendáit megerősíttettük, de sajnos közben ácsot kellett váltanunk, mert az eredeti nem jött soha időre, aztán egyszer felszerelést sem hozott, és miután hazament értük, ott is maradt. Másikat viszont nem volt egyszerű találni, hiszen egy mesterember sem szereti más félbehagyott munkáját befejezni.

Valahogy így ismertük meg a helyi villanyszerelőt is egy korábbi munka során, amikor a garázs teljes villanyvezeték-hálózat áttervezését és –kivitelezését kaphatta meg más után. Az első pár nap jajveszékelések, káromkodás és nevetések között telt (az előző villanyszerelő munkája iránti tiszteletből, ugye), de utána ment minden, mint kés a vajban. És milyen szépek lettek azok a beltéri konnektorok és kapcsolók a végén! Ő meg imádta, hogy végre nem rugós, hanem csavaros megoldással lehet a kábeleket bekötni, bár ez már csak az örömjáték volt a sok vésés után. A remek mégis az, hogy most már csak őt hívjuk, mert tud tervezni, nem csak a naptárát, hanem áramköröket is és láthatóan magabiztosan dolgozik, garanciával.

Ezenkívül mindig képben van a legújabb kütyükkel és újításokkal kapcsolatban, szeretjük hallgatni a munka közben tett áhitozásait, hogy mikkel szeret vagy szeretne dolgozni. Most épp a Legrand Forix kültérre is bátran szerelhető IP 44-es termékcsaládja a kedvence, képes volt percekig méltatni őket nekem(!?). Nem mondom, hogy bármit fontosnak gondoltam volna az áradozásból, számomra bőven elég, hogy megbízom az ő szaktudásában és az, hogy tetszik a termékcsalád design-ja. Szépen megy majd a kapcsoló és a konnektor is a modern teraszbútorokhoz, meg kaspókhoz, amiket ide elterveztem. Hogy szerinte sokkal könnyebb velük dolgozni, mert perforált, éppen a legmegfelelőbb helyeken átszakítható aprócska részek, khm, „membrános kábelvezetők” vannak a kapcsolón, ami miatt akár különösebb szerszámok nélkül is simán be tudná kötni a kábeleket? Hogy szépen a fal síkjához lehet őket illeszteni akkor is, ha a fal nem túl egyenes? És hogy a billentyű cseréje nélkül lehet LEDet tenni a kapcsolókba? Azóta is mindig eszembe jutnak a szavai, akárhányszor lekapcsolom este a világítást.

Ez a medence közelébe való termékcsalád egy része (Plexo)

Már csak a medence mellé kellene egy működő konnektor, mert úgy vágyom rá, hogy kivigyem a turmixgépet. Olyan jól lehet abban jeges italokat készíteni… De mindig féltem a víz közelében az ilyen mutatványoktól, vagy szimplán a konnektor jelenlététől is. Most viszont kiépítjük ezt is, szerencsére a Legrand Plexo 55-ös dugaljaival (IP55-ös védelemmel) sosem lesz gond, ha ráfröccsen a víz, amikor a férjem ugrik egy fejest (na jó, seggest) és a külseje miatt sem kell aggódnunk.

Pont olyan szürke is van, mint a turmixgépem.



Címkék: