Minden áldott nyári szezonban csak ezt hallgatom. Hogy melege van a buszon, a boltban, a fürdőszobában, de még a tágas nappaliban is az anyósomnak. A teraszra lassan már ki sem merészkedik, ha közeleg a június. Valahogy ilyen a hőháztartása, igazán megértem, mert én a hideggel vagyok így, a lányaim mindig nevetgélnek is a dolgon. Ahogy mi az anyósomon.

Kati mama egyébként igazán belevaló nagyi. A gyerekeket úgy irányítja, hogy ők még imádják is érte, a kertjéből és főztjéből árad a szeretet. Részidőben még mindig bejár könyvelni és az elsők között vett okostelefont. Azóta rengeteg appot letöltött, megdöbbentő módon még használja is őket. Sőt, karácsony óta tablettel fényképez a rossz szeme miatt és okos mosógép vásárlásán töri a fejét. Szóval, igazán benne van a mai világban, a maga fura módján persze.

Csak a szülnapja ne esne nyárra! Mondogatja is sokat, mert nincs annyi jég az Északi-sarkon sem, mint amennyit ilyenkor odahordunk az italokhoz. Éppen ezért ebben az évben nagy meglepetéssel készülünk és nem csak azért, mert 70 lesz. Az egyik ismerősünk ajánlására megrendeltünk egy tuti ketyerét, a Legrand Smarther Okostermosztátot. A fűtésrendszer néhány éve lett teljesen modern technológiára cserélve nála, ideje légkondícionálóval felszerelni azt a házat és lecserélni a szimpla termosztátot egy okos verzióra. Az egész családjától közös ajándék lesz, szerintem biztosan agyonnyomkodja majd örömében!

Falra szerelve nem semmi

Ami igazán megtetszett benne nekem is, az a könnyű kezelhetőség. Egy techno-nagyinak meg aztán igazán nem fog gondot okozni, különösen, hogy érintőképernyős, és nagyon modern megjelenésű, amit imád, ahogy a szakértők is: elnyerte az iF Design Award 2017-es címet nemrégiben. Gyakorlatilag a telefonodra kapsz egy alkalmazást, ami folyamatos összeköttetésbe hoz a termosztáttal. Beállíthatod rajta, hogy a héten mikor mész el és érkezel haza, hogy addigra a lakás elérje a számodra ideális hőmérsékletet. A helymeghatározó funkció érzékeli, ha mégis korábban mentél el otthonról a heti tervezés dacára és felkínálja, hogy hamarabb kikapcsolja a hűtést vagy fűtést. De azt is megteheted, hogy a heti beállítás ellenére azonnal kezdjen hűtésbe/fűtésbe, és tartsa egy időn keresztül a megadott hőmérsékletet (Boost funkció). És tudjátok mit, biztosak vagyunk benne, hogy ezzel nagyon sokat fog spórolni az energiával. Mert teljesen a saját igényeihez, szokásaihoz igazodik a rendszer, még akkor is, ha időnként esetleg megfeledkezik valamit előre beállítani.

Hjaj, valójában inkább nekünk kellene egy ilyen…



Címkék: