Ki mondta, hogy csak a csajok tűzhetik a hajukba a rét virágait, hogy a tavaszi esküvőn csak nekik jár a virágkoszorú, hogy a dekorált lobonc női kiváltság? Az utóbbi évek férfi divatjának elengedhetetlen része a díszes pofaszőr, amit fésülgetnek, ápolgatnak, olajjal kenegetnek, precízen nyírnak, vagy akár festenek is a 21.század macsói.

Milliónyi fazon, hossz és forma között lehet már válogatni, viszont olyan instant variációs lehetőség még nincs, mint a női hajviseletnél, hogy egyik nap kiengedve hordom, másik nap lófarokban, az esti bulira befonom, a reggeli tárgyaláshoz meg kontyba tűzöm.

Szegény pasik szakálla pont ugyanúgy néz ki reggel, mint este, ha jó a kedvük, vagy ha pocsék, ha bálba mennek, vagy ha épp a sarki kocsmába meccset nézni. Úgy tűnik ezt egyes hímek megelégelték, és találtak egy igen tavaszias formát az önkifejezésre, a virágszakállat.

Végre ők is a kedvükhöz, a ruhájukhoz, az alkalomhoz, vagy épp az évszakhoz igazíthatják az aznapi szakállukat, és másnap megint egy teljesen új külsővel jelenhetnek meg. Mutatjuk, hogy melyik alkalomhoz milyen szakáll dukál.

Az alkalmi

Dübörög az esküvőszezon, és hát a nagy napon nem csak az arának, de a vőlegénynek is jár az alkalmi viselet. Egy magára valamit is adó férj jelölt a menyasszony csokrához, és a virágdekorhoz illő szakállat választ a nagy napra. De egy ilyen szakállal, vendégként is tuti be lehet vágódni a szingli koszorúslányoknál.

A kocka

Nem minden mai pasit csapott meg a metroszexualitás szele, vannak akik nem akarnak reggelente órákig állni a tükör előtt, a monitor előtt ülni annál inkább. Na de azért az okos, kocka barátaink is fontos a munkahelyi megjelenés, ezért ők a visszafogottabb, kevésbé időigényes, mezei rét stílust részesítik előnyben.

A leugrom egy sörre a haverokkal

A legvagányabb arcoknak is fontos a külsejük. Bár úgy tesznek, mintha magasról tennének rá, de azért van otthon vagy 30 különböző sapkájuk. Na ezt a laza, de azért sikkes stílust tökéletesen kifejezi, a lezseren a szakállba biggyesztett csili és a kicsit puritán virágválasztás.

A jól fésült csajozós

Jöjjenek a tökéletes külsejű, minden hajszálukat pontosan beállító, a szakállukat kis fésűvel pödörítgető, illatfelhőbe, és virágligetbe burkolt fiúkák, akik pontosan tudják, hogy milyen jól áll nekik az a krizantém, ibolya vagy éppen szellőrózsa.

A magányra vágyom, és a természet közelségére

Persze vannak azok a férfiemberek, akik szeretik az egyszerűséget, a férfias dolgokat, és legfőképp azt, ha nem zaklatják őket az idegesítő csacsogásukkal a nők. Szeretnek elvonulni, elmélkedni, és kicsit visszatérni a természethez, és elbújni a borostyán, a moha és a zuzmók mögött.

És végül a totál bekészültem

És hát melyik hímmel ne fordult volna még elő, hogy beugrott a haverokhoz a “macsakegyetiszom, reggelmeló” buliba, majd másnap, valami ismeretlen helyen ébredve, a fácsén szembejövő képekből tudta meg, hogy előző este ő volt bulinegyed fő műsorszáma, de legalább a szakálla hibátlanul illett a produkcióhoz.

Ha elég bevállalós vagy, és kedvet kaptál ehhez az igazán vagány, tavaszi viselethez, így láss hozzá:



Címkék: