A grillszezon a legjobb dolog, ami a hétvégi ebédekkel és vacsorákkal történhet. Nálunk ilyenkor késő őszig füstöl a grillsütő, ahol leginkább csirkesaslik, combfilé, hal és sok zöldség, mellé egy saláta és kész is vagyunk. Utána általában fagylalt jár a gyerekeknek, pedig a parázson akár desszert is készülhet.

Pudingok, bundáskenyerek, piték is készülhetnek a grillen, de először nézzünk meg egy egészségesebb, gyümölcsös fogást, aminek remekül áll a gombóc vanília fagylalt. Az Allrecipes receptje szerint az ananászt karikákra vágjuk és a következő hozzávalókból pácot készítünk: 4 evőkanál rum, 4 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió és 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg. Egy pár óra, vagy akár egy éjszaka pácolás után jöhet a sütés.

A karikák mindkét oldalát összesen 15 percig süssük, ennyi idő alatt finoman megpuhulnak. A tálaláshoz vanília fagylaltot, esetleg görög joghurtot kínáljunk hozzá, biztos hogy óriási sikere lesz a hétvégi grillpartin!

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: