A Kalifornia partjához közel csapdába esett óriási hosszúszárnyú bálnát Kalifronia a biztos halál várta volna, ha Michael Fishbach és barátai nem döntenek úgy, hogy mindent megtesznek a megmentése érdekében. A férfi még a vízbe is lemerült, hogy levágja az állatról a beleakadt halászhálót.

A hajón utazók először azt hitték, hogy a bálna már elpusztult, mert csak lebegett a víz tetején. Aztán amikor fújt egyet és megmozdult, kiderült hogy a farka és az uszonyai úgy beleakadtak egy halászhálóba, hogy mozdulni sem tudott. Ekkor a férfi úgy döntött, hogy beúszik a bálna mellé és megnézi, hogy mit lehetne tenni a hálóval. A Dailymail-nek elmondta, hogy először félt az állattól, mert tudta, hogy egy rossz mozdulat megölheti őt, de miután a tekintete találkozott a bálnáéval és próbálta megértetni vele, hogy csak segíteni akar, a félelme is elmúlt. Végül visszamászott a hajóba és elkezdték levágni a hálót az óriási állatról. A feladat nem volt egyszerű, de ők nem adták fel.

Az első uszony kiszabadítása után a bálna érzékelte a szabadságot és megindult, ezzel magával húzva a hajót is. De végül egy órányi munkával sikerült az utolsó résztől is megszabadítani az állatot. És amikor akkor jött, az fantasztikus lehetett. Mintha a bálna a szabadságát egy örömtánccal köszönte volna meg a társaságnak.

Kiemelt kép: truthinsideofyou.org



Címkék: