Sikerrel zárult a margitszigeti plogging a JÖN Alapítvány szervezésében, ami a Főkert Nonprofit Zrt. Tedd meg Magadért -környezettudatos családi- és sportnapján került megrendezésre. A svéd fitneszőrületnek is nevezett szemétszedő kocogás 2018-ban indult világhódító útjára, és már Magyarországon is igyekeznek minél több emberhez eljuttatni – írja a Hulladékvadász.hu.  A rendezvényen közel 20 fő vett részt, ami a nyári meleg ellenére jó hangulatban és meglepően sok összeszedett szeméttel zárult.

Forrás: hulladekvadasz.hu

A plogging 16 órai kezdetééig az alapítvány önkéntesei a rendezvényre kilátogatók körében népszerűsítette a ploggingot és a környezetért való tenni akarást, a Hulladékvadászatot. A plogging szemétszedő kocogás start vonalánál a verseny részvevői munkavédelmi oktatásban részesültek, továbbá a Főkert Zrt. által biztosított szemeteszsákokat és kesztyűket kaptak. A munkavédelmi oktatás végén mindenki egy virágos tollal írta alá a jelenléti ívet, hogy saját felelősségére vesz részt az eseményen.

Forrás: hulladekvadasz.hu

 

A részvevők nagy lendülettel indultak neki a kijelölt távnak, amelynek startja a Margitsziget jobb oldalán, a futópálya mellett volt kijelölve. Voltak olyanok, akik a futópálya mentén, de voltak olyanok is, akik a Duna partján szedték össze a szemetet. Az eseményhez az Opál Alapítvány is csatlakozott, akik az általános-, közép- és felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű, különös tekintettel a roma származású tanulóinak megsegítésével foglalkoznak. Az ő csapatuk nyerte meg a margitszigeti ploggingot.

Fél óra alatt 6 zsák szemetet gyűjtöttek össze a táv megtételének a végeztével.

Forrás: hulladekvadasz.hu

 

A plogging – szemétszedő kocogás első helyezettje, Kertész Balázs, a JÖN Alapítvány alapítója lett, aki a leggyorsabban teljesítette a közel 3 kilométeres távot, hatalmas időfölénnyel.



Címkék: