A lenti videónál túl sok magyarázatra nincs szükség. Bár azt megmagyarázhatná a teherautó sofőrje, vagy a megbízója, hogy milyen gondolatsor után jutottak erre a döntésre, de igazából mind tudjuk, mi vezet idáig. Nyilván jó pénz van abban, ha a szemétlerakó vagy égető helyett egy folyóba önti a szemetet.

Egy facebook-os megosztás szerint Peruban, a Huallaga partján készült a felvétel, amin a begyakoroltnak tűnő szemetelés látható. A mindent elborító szemét és begyakorolt ráfordulás azt mutatja, hogy ezen a környéken nem sokat törődnek azzal, hogy mi kerül a vízbe és mi nem.


A dailymail cikkében látható videó, épp mint ez a felvétel már végig mutatja a folyamatot. Tessék, ennyi kell ahhoz, hogy végül a műanyag szeméttel beterített folyópartok és tengerpartok fotóin borzonghassunk:

A cikk  szerint aktivisták készítették a felvételt, miután információt kaptak arról, hogy ezen a területen rendszeresen a folyóba ürítik a hulladékot az erre forduló teherautók.  A folyó a szemétnek köszönhetően szennyezett, a víz pedig megbetegedéseket okoz a folyó közelében élő emberek között.

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: