Mindig csodáltam azokat, akik igazán rajongani tudtak egy másik országért, a népért és kultúráért, a most bemutatott japán kertészünknél nagyobb fanatikus rajongót viszont még nem láttam. Legalábbis a japán kertészek között. A magas, szőke, izmos svéd Jakob Sebastian Björk ugyanis ma már Tatsumasa Murasame néven kertészkedik Japánban.

Az elsőre feltűnhet, hogy Murasame nem egy klasszikus japán férfi, hiszen magas, szőke és meglehetősen izmos is.

https://twitter.com/MurasameTatsu

Az eredetileg testépítő Murasame mint a svéd Jakob Sebastian Björk érkezett Japánba, ahol hagyományos kertészkedést kezdett tanulni és egy japán mester kertész tanonca lett.

https://twitter.com/MurasameTatsu

Tőle tanulta meg a szakma minden titkát, így most hogy lemondott a svéd állampolgárságáról és felvette a japánt, már japán kertészként dolgozik.


A különös életútnak, az elhivatottságnak, Murasame remek képeinek és a gyakori félmeztelen kertészkedésnek köszönhetően nagy rajongótábort szedett össze, már közel 60 ezer követője van az Instagramon és egymás után jelennek meg róla a japán újságcikkek, amiket rendszeresen meg is oszt Twitter csatornáján.

https://twitter.com/MurasameTatsu

Ja és ha ez nem lenne elég, még egy macskája is van.

今日も一日疲れ様です。😸

Tatsumasa Murasame 村雨 辰剛 (@tatsumasa.murasame) által megosztott bejegyzés, Márc 26., 2018, időpont: 5:27 (PDT időzóna szerint)

 

https://twitter.com/MurasameTatsu

https://twitter.com/MurasameTatsu

Kiemelt kép: twitter.com/MurasameTatsu



Címkék: