Nem tudom, hogy mikor ment el teljesen az emberek esze, de az biztos, hogy a kutyatartást is engedélykötelessé kellene tenni. Értem én, hogy a házikedvencünk legyen szép, meg csinos, meg kisruha, kiscipő, kiscsatt stb, de amennyiben ez nem a kutya egészségét szolgálja, hanem a mi idiótaságunkat, akkor talán nem kellene erőltetni. Adjunk rá cipőt télen, hogy ne marja a só a tappancsát, de ne fessük már rózsaszínre a körmét.

Nos Amerikában ezt másként gondolják, és a kaliforniai Katrina’s Pet Salonban most épp a vadállat külsejűre nyírt kutyák a divatdiktátorok. Katrina, a kreatív nyírásra specializálódott kutyakozmetikus, büszkén mutatja műveit, amitől én a síró- és a röhögőgörcs között vergődök.

Állítása szerint a kutyák és macskák szőrének festésére használt összes anyag állatbarát, alkohol- és ammóniamentes, és persze egyáltalán nem mérgező. És szerinte ezek a házikedvencek imádják az új külsejüket, egyikük mielőtt pink diszkókirálynőre festették volna depis volt, de most már imád sétaközben a rivaldafényben sütkérezni. Az eszem megáll. Ki az a gazdi, aki bemegy a szalonba, és kér egy zebra-oroszlán kombót? Hol vannak ilyenkor az állatvédők?

Íme még egy pár remekmű, egyéb “kutyabarát” kozmetikusoktól:

(képek forrása: barkpost.com)



Címkék: