Gyerekkoromban kuktában főztük a kukoricát, mert hogy annak rettenetesen sok idő kell. Emlékszem a hosszan terjengő illatra és a gyötrő várakozásra, ami a főzés befejezésével sem ért véget, mert még ki is kellett hűlni annak a nyüves kukoricának, de végül minden percet megértek azok a csodálatos édes ropogós szemek. De lehet hogy feleslegesen vártam annyit?

Forrástól számított 15-20 perc. Két óra, vagy egy,d e akkor kuktában. Tejjel, vajjal főzve 20 perc. 8-10 perc után már puha, utána csak visszakeményedik. Sokáig és hagyjuk a vízben. 7 perc alatt, aztán gyorsan vegyük ki. Vajjal. Vaj nélkül. Mikróban, 5 perc alatt.

gifer.com

Sokféle tanács kering a neten és sok indent mondanak az ismerősök is, ha megkérdezed, ki mennyit és hogyan főzi otthon. Én próbáltam már a 10 perces módszert is, a zsenge kukoricával működött, az öreggel nem. A két órás is működik, de akkor a lelke is kifő, mire végre lerághatjuk róla a szemeket.

Vajjal isteni, vaj nélkül csodálatos. Sok só, az viszont mindenképp kell.

A Nosalty a fenti videót készítette a főzésről és ezt a receptet ajánlja. Ti hogy főzitek otthon a kukoricát?

Kiemelt kép: pixabay.com



Címkék: