Ezt a kánikulát csak egyetlen helyen lehet elviselni, a vízben. Szóval jobb, ha nem küzdesz tovább ellene, inkább ledobod a textilt, felkapod a fürdőrucit, és irány a medence. Ha pedig meglátod ezt a 10 zseniális medence-kiegészítőt, soha többé nem akarsz majd kijönni a vízből, a gyerek meg főleg nem, de még a kutya se.

Lássuk, mi kell a pancsolás tökélyre fejlesztéséhez. Először is, hogy legyen a közelben egy medence, de ez önmagában még nem elég, az sem árt, ha a víz hőfoka pont kellemes, és ha nem égünk ronggyá benne. Na de mi van, ha megszomjazunk, vagy ha a kedvenc slágereinket hallgatva szeretnénk ringatózni a gumimatracon? Közben meg a kutya nyüszít a parton, hogy ő is be akar ugrani mellénk. Nyugi, mindenre van megoldás, még arra is, hogy tüzet gyújtsunk a vízen. Nem hiszed? Na csak figyelj!

40 fok árnyékban

Az utóbbi hetekben az egekbe szökött a hőmérő higanyszála, és nem csak a levegő forró, de a nap sugarai szinte perzselnek. Akinek kicsit is érzékenyebb a bőre, akár 10 perc alatt is rákvörösre éghet, főleg a medencében, ahol a víz még vissza is veri a sugarakat. Éppen ezért a vízálló naptej mellett fontos, hogy a medencében is árnyékba tudjunk húzódni.

Ha kemény falú szabadon álló medence vagy jakuzzi díszeleg a kertben, a legjobb megoldás egy medencenapernyő, amit fixálhatunk alatta (259 000Ft).

 

(képek: fürdőszoba felszerelés)

Vagy akár ezt a négy ponton rögzíthető, szellőzőablakkal ellátott árnyékolót is választhatod, hogy ne forrjon fel az agyvized, miközben épp lehűteni próbálod magadat (26 990 Ft).

(kép: bauhaus)

(kép: bauhaus)

Azoknak, akik még nyáron is fáznak

Örök vita tárgya, hogy hány fokra állítsuk a légkondit, mert a család egyik fele épp hőgutát kap, a másik meg meg akar fagyni tőle. Ugyanez a helyzet a medence vizének hőfokával is, van, akinek még a legnagyobb melegben sem esik jól, ha mondjuk korán reggel még kicsit hűvösebb a víz. Nekik találták ki a napkollektoros vízmelegítőt.

  

(képek: bauhaus)

Ez a szolár eszköz keringeti a medence vizét, és akár 5 fokkal is képes megemelni annak hőmérsékletét, hogy a nap bármely szakában kellemesen üldögélhessünk benne (33 990 Ft).

Zene nélkül nincs medenceparti

A bulihangulathoz kell egy kis zene, amit nem kell a házból, vagy a partról bömböltetned mostantól, mert nem biztos, hogy a szomszédok is csípik a zeneválasztásodat. Egyszerűen vidd be magaddal ezt a lebegő, vízhatlan hangszórót a vízbe, és játszd le a telefonodról a kedvenc számaidat, és már indulhat is a poolparty (16 730Ft).

 

Már csak egy hűsítő, jeges ital hiányzik

Na de milyen nyári buli az, ahol nincs a kezünkben egy jéghideg koktél ebben a rekkenő hőségben. Nem kell folyton kimásznod a vízből, végigtocsognod a nappalin, egészen a konyháig, hogy hozz egy újabb hűtött sört. Csak tedd be őket a poolbar-ba és a matracról sem kell leszállnod többé (5 490 Ft). 

(kép: medencestore)

A poharaknak és a snacknek is jut hely bőven, és akár az exkluzív kivitelt is választhatod.

 

Induljon a vízi kaszinó

Tutira leesik minden barátod álla, ha a következő házibulin a vízben osztod ki a kártyákat a pókerpartihoz. Már megvan a zene, a hűtött ital, a lebegő pókerasztal sem hiányozhat az eszköztárból, hiszen ez már a medence-masterclass.

De ha römizni, kockázni, vagy unozni szerettek, és persze mindezt kényelmes fotelből, inkább válasszátok a nappalit. Csak viccelek! Naná, hogy  játszhattok a vízben (11 299 Ft).

(kép: mall.hu)

Vízipingpong a gyerekeknek

A kölykök kisírják, hogy megvedd, majd hamar megunják a kerti medencét, pláne ha még fejest se lehet bele ugrani. Na de mi van, ha lehet benne helyette pingpongozni? Ki sem akarnak majd mászni belőle.

Kutyamelegben az eb is a vízbe vágyik

Ne feledkezz meg a blökiről sem, aki folyton körülötted szeret lenni, naná hogy még a medencében is. Ha nem akarod, hogy kilyukassza a gumimatracodat, inkább vegyél neki is egyet, ami speciális anyagának köszönhetően ellenáll a körmüknek (89,50 $).

Ha a kedvenced úszkálni is szeret a kerti medencében, szerelj fel a partjára egy kutyarámpát, aminek a segítségével egyedül is könnyen ki tud mászni a vízből (73,94 €).

 

(képek: amazon)

Esti fürdőzés hangulatvilágítással

Ha nem bírod a hőséget és napközben inkább a klimatizált szobában hűsölsz, a medencében pedig este szeretsz csobbanni, csinálj hozzá kellemes hangulatvilágítást, méghozzá áram nélkül. A napelemes, úszó medencevilágítással akár diszkófényeket is varázsolhatsz a vízbe (4 590 Ft).

 

A legek legje, tűz a vízben

És végül jöjjön a legkülönlegesebb darab, a vízen lebegő tűztál, ami most már nem csak a teraszon dobja fel a nyáresték hangulatát, de a medencében is. Kell ennél több?

 

(képek: Fire Pit Ideas)

(kiemelt kép: banggood.com)



Címkék: