Átadták az új ifjúsági sportpályát szerdán a Városliget Ajtósi Dürer sor felőli oldalában. A 200 méteres futókörrel, távolugró gödörrel és két multifunkciós labdapályával, kültéri eszközökkel, valamint illemhellyel is ellátott sportpálya a Liget Budapest projekt keretében készült el a Városliget táj- és kertépítészeti megújításának első ütemében.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott: a tervezés során törekedtek arra, hogy az iskolák számára könnyen megközelíthető helyszínen hozzák létre a sportpályákat, melyeken kispályás focihoz, kosárlabdához és kézilabdához is találhatnak majd felfestést a sportolni vágyók, és zárható rekeszekkel ellátott utcabútorok is lesznek majd a terepen, hogy értéktárgyaikat is biztonságos helyen tudhassák játék közben. Mint hangsúlyozta, a sportpálya az idei tanév kezdetétől a környék iskoláit szolgálja, tanítási időn kívül azonban bárki látogathatja, aki testmozgásra vágyik a ligetben.

A most átadott ifjúsági sportpálya a liget sportfejlesztései közül még csak az első, a parkfejlesztés további ütemeiben tovább bővülnek a sportolási lehetőségek. A beszámoló szerint a parkrehabilitáció további ütemeiben a Városliget déli, délkeleti része az amatőr sportolók számára számos lehetőséget fog kínálni. Két kilométer hosszú, kivilágított, rekortán borítású futókört alakítanak ki, emellett labdás csapatsportpályák és a szabadtéri edzésre alkalmas fitnesz eszközök kapnak itt helyet 2018 őszére.

Kényelmi eszközök is várják majd a látogatókat: öltözők, zuhanyzók és ivókutak segítenek abban, hogy a sportolás valódi élmény és kikapcsolódás legyen – sorolta a vezérigazgató.

 

Kiemelt kép forrása: Youtube



Címkék: