A lenti facebook posztra a leggyakoribb reakció az valami elborzadt TE JÓ ÉG!  lehet, esetleg némi káromkodással is körítve, kinek mennyire jönnek be egyébként a denevérek. Nekem nincs bajom velük, az ajtónk előtt a plafonon gyakran tanyázik egy apró kis barna példány, aki rendszeresen végigpislogja amíg bejövünk a lakásba, majd elröppen. Na egy ilyen viszont rálógna a fejemre, gondoltam elsőre. Pedig az internetnek nem kell mindent azonnal elhinni, ez is egy jó példa lesz rá.

A posztban megosztott fotón egy igazi, élő állat látható, a gond nem ezzel van. Hanem azzal, hogy a szándékosan trükkös szögből készült fotók csalóka perspektívája jóval nagyobbnak mutatják őket, mint amekkorák. Na azért nem kicsik így sem, az óriás repülőkutya a legnagyobb testű denevér fajta, szárnyának fesztávolsága 132-150 centiméter is lehet, tömege pedig akár elérheti az 1 kg-ot is.

Arra viszont, hogy ezeken a képeken jóval nagyobbnak látszanak, ez a videó is bizonyíték. Gyönyörű állatok, félni pedig nem kell tőlük, hiszen a repülőkutyák gyümölcsöt esznek és eszük ágában sincs megtámadni minket.

Kiemelt kép:



Címkék: