Én nem nagyon szoktam a naptárral törődni, nálam akkor kezdődik a nyár, mikor az esték kellemesen melegre fordulnak, és akkor ér véget, mikor már nem lehet este kint üldögélni a teraszon egy pohár borral a kezünkben.

Na de engem nem könnyű beüldözni a kertből, az utolsó pillanatát is szeretem kiélvezni a jó időnek, még akkor is, ha kicsit csalni kell hozzá. Ha te is teraszfüggő vagy, imádni fogod a következő fűtőtesteket, amikkel még az októberi vacsorákat is simán el tudod költeni a kertben, anélkül, hogy három télikabátot kellene magadra húznod.

Igen, tudom, a teraszfűtőről mindenkinek az a ronda, a kerti bútor dizájnjához sehogyan sem passzoló, böszme nagy petpalackos hőgomba jut eszébe, ami folyton útban van, és úgy néz ki, mint egy ormótlan villanyoszlop.

Megnyugtatlak, ma már csak akkor kell ilyennel felszerelned a teraszodat, ha valamilyen furcsa oknál fogva tetszenek az előbbi hőgombák. Máskülönben kedvedre választhatsz a modern, dizájner, luxus darab, a láthatatlan mennyezetbe rejtett, vagy akár a romantikus-rusztikus közül, attól függően, hogy melyik illik az ízlésedhez, a teraszodhoz, na meg persze a pénztárcádhoz. Mutatjuk a legmenőbbeket a gázos, az infra na és persze a fatüzelésűek közül.

1. Ha kicsi a balkon, tedd az asztal alá

Egy kis erkélyen is minden elfér, ha az ember bevet pár trükköt. Ha az asztal lábába rejted a fűtést, máris több helyed marad. Az infrafűtéssel felszerelt teraszasztalok között vannak távirányítással működőek, de még mozgásérzékelőset is lehet kapni, így ha fázol, elég ha megmozdítod a lábadat, és már be is kapcsol (19 900 Ft).

  

2. A mini verziók akár az asztalon is elférnek, akár egy lámpa

De ha nem elrejteni akarod a fűtőtestet, hanem dekorelemnek használni, azt is lehet. A magasabb szárnak köszönhetően nem lóg bele a képbe, hanem felülről világít és melegít egyszerre (154.91 $).

 

3. A klasszikus hőgomba is tud jól kinézni

Persze azért a gázzal működő hőgombákat se írjuk le, hiszen ha nagyon fázósak vagyunk, ezzel sokkal jobban be tudunk fűteni, mivel ez a levegőt is felmelegíti, nem csak a tárgyakat. Persze sokszor pont ez vele a gond, hogy ha közvetlenül mellette ülünk, egy idő után megsülünk.  Na de ha pont azt szereted, akkor íme pár igazán formatervezett darab, mert bizony vannak jól kinéző hőkandeláberek is (119 990 Ft).

 

4. Rejtsd a napernyőbe az infrát

Akkor is lehet kint üldögélni, még akár egy kis szemerkélő esőben is, ha nem fedett a teraszod. Egyszerűen csak húzd fel a napernyőt, és illeszd rá az infra hősugárzót (35 999 Ft), és már ki is telepedhettek egy esti traccspartira. A könnyen rögzíthető fűtőtestet csak áram alá kell helyezned, és már melegít is. Jó megoldás ilyen magasra helyezni, ha gyerekek vagy háziállatok is szaladgálnak a teraszon.

  

5. Formatervezett fűtés dizájner teraszokra

Ha a pénz nem számít, viszont odavagy a dizájner, dekoratív luxusdarabokért a kültéri berendezések terén, akkor neked tervezték ezeket az állólámpára emlékeztető, minőségi anyagok ötvözetéből készült egyedi teraszfűtőket, ami nem csak meghosszabbítja a nyárestéket, de a teraszodat is egyedi megjelenésűvé teszi. Igaz, ehhez mélyen a zsebedbe kell nyúlni, ugyanis 2500 és 5390 dollár között mozognak.

  

6. Csak lógasd fel 

Na de nem csak az állólámpák menők manapság a teraszon, hanem a csillárba rejtett teraszmelegítők is. Ha fedett a teraszod, és fix helye van az étkezőasztalnak, vagy az ülőgarnitúrának, akkor ez egy ideális választás lehet. Tutira nem lesz útban, pont olyan, mintha csak egy világítótest lenne, mégis kellemesen melegen tartja a kültéri étkezőt, ez a halogénlámpás, ledvilágítással ellátott, távirányítós fűtőtest (79 800 Ft).

  

7.Elegáns rejtett megoldás

Ha azt szeretnéd, hogy a teraszodon észre se lehessen venni a fűtőtesteket, egyszerűen építsd be a mennyezetbe. Diszkrét kivitelezés, kellemes meleg, maximális térkihasználás, na és persze kimaxolt őszi esték.

8. Tűztálak a romantika jegyében

Ha nem a láthatatlanra, hanem a lobogó tűz látványára vágysz, az egyik nagy kedvencem az utóbbi években igencsak divatos tűztál. Persze ennek is van több változata, az egyszerű vastáltól, amiben valódi fadarabok égnek (9 990 Ft), a legdivatosabb bioetanollal működő szabadtéri dekorelemekig. Választhatsz nagyobbat, amit körbe lehet ülni, vagy olyat ami akár az asztalon is elfér, a hangulat garantált.

  

9. Üld körbe a tüzet

Persze ezt is lehet még tovább fokozni, hiszen még menőbb, ha a bioetanolos kandallónk a kerti bútor közepében lobog (279 650 Ft), és mellette vígan elfér az italunk, és a megrakott tányérunk, ráadásul a bioetanol füstmentesen ég, így semmi sem zavarhatja meg a kültéri vacsorát.

 

10. Szabadtéri kandalló nagypályásoknak 

Na és végül, de nem utolsó sorban jöjjön az igazi klasszikus, a kültéri kandalló, ami nem csak a meleget szolgáltatja, de a lobogó tűz látványa, és a pattogó fa illata felér egy relaxációs gyakorlattal. Na persze ehhez hatalmas kert kell meg kémény meg miegymás, de azt hiszem a kandalló mellett eltöltött órák megérik a beruházást.



Címkék: