Rangos nemzetközi természetfotó pályázat abszolút győztesének választották Kércz Tibor magyar természetfotóst, erről pedig maga a nyertes számolt be a Facebookon.

“A 14. OASIS PHOTO CONTEST nemzetközi természetfotó pályázat díjátadó gáláját az olaszországi Ivrea város Giacosa Színházában tartották meg 2018.09.15-én. A pályázatra 66 országból több mint 24 000 fotó érkezett. A „ Sztúpán” című képemmel sikerült elnyernem az Emlős kategória 1. helyét, valamint e képemért a zsűri nekem ítélte a pályázat abszolút fődíját is, az INTERNATIONAL OASIS PHOTOGRAPHER 2018 trófeát !” – írta Kércz a közösségi oldalon, ahol a díjazott high-key hatású fotó is megtekinthető.

A letisztul kompozíciójú kép a Srí Lanka-i buddhizmus bölcsőjében készült, a Mihintale elnevezésű zarándokhely egyik sztúpájánál.

Kércz Tibornak természetesen nem ez az első komolyabb díja, tavaly neki ítélték az Év Legviccesebb fotója címet is a The Comedy Wildlife Photography Awards-on és jégmadaras fotójával kategóriagyőztes lett a WildlifePhoto.com pályázatán.

Sajnos a verseny oldalán egyelőre nincsenek fent a díjazott képek, de reméljük, minél hamarabb feltöltésre kerülnek, és akkor megtekinthető lesz Máté Bence és Potyó Imre munkája is, ők bekerültek a legjobb nyolc közé.

 

Kiemelt kép forrása: Pixabay



Címkék: