Az teljesen természetes és érthető, sőt elvárt, hogy a hosszú hétvégére jöjjön meg az igazi esős, hűvös október, de addig még van egy pár napunk. És ha ebben a pár napban akad akár egyetlen olyan szabad óránk, amit a természetben tölthetünk (és akadjon!), élvezzük ki százszázalékosan: rendezzünk őszi pikniket!

Ugyan napközben még a 20 fok fölötti időnek köszönhetően pólóban szaladgálunk, éjszaka már lehűl annyira a levegő, hogy a földön ücsörögni ne legyen igazán kellemes. Gyorsabban is sötétedik és hűl az idő, ezért  romantika ide vagy oda, a legfontosabb dolgunk, hogy biztosítsunk a megfelelő feltételeket. Mindegy, hogy erdőbe, tisztásra, hegytetőre, aranylevelű fák alá, vagy csak egy városi parkba készülünk, ezt ez 5 tanácsot érdemes megfogadni.

craftberrybush.com

Ha nem padon, fatuskón, kempingszéken tervezünk ücsörögni, mindenképp speciális piknikpokrócot terítsünk le, ami alá elférhet egy polifoam/jógamatrac is. A jó minőségű piknikpokrócok egyik oldalukon szigeteltek, amivel nem csak a hideget, de a nedvességet sem engedik át a nyirkos avarról. Nem olcsók, de érdemes beruházni egyre, vagy akár saját kezűleg elkészíteni, hosszú évekre kiszolgál egy családot a nyári strandtól a téli szánkózásig.

Plusz pokróc sem árt, ami jó esetben mindig van egy kocsiban, de összetekerve a hátizsákunkra kötözve sem jelent jelentős túlsúlyt. Magunk köré tekerhetjük, ráülhetünk, de akár párnának sem lesz rossz, ha végül csak a meleget élvezzük az őszi időből.

Az sem mindegy, hogy öltözünk. Ne engedjünk magunkat elcsábítani a napközben érzett forróságtól és ne induljunk neki nyári szoknyában vagy nyitott cipőben. Az őszi piknik harc: zárt cipő, réteges felsőruházat, winter is coming.

Ha kívülről megvan a megfelelő hőszigetelés, gondoskodjunk a belső forróságunkról is. Ehhez nem fogok alkoholt tanácsolni, bár egy termosz forraltbor, vagy néhány korty tömény is kellemes meleget tud okozni, de maradjunk csak a forró teánál. A limonádék ideje lejárt, a mézes csipekbogyó veszi át az uralmat a szabadtéri programok felett és milyen jól teszi!

bettycrocker.com

És végül az ételek, amik nélkül nem piknik a piknik. A jó hír, hogy a hűtés már nem akkor probléma, nyugodtan csomagolhatunk olyasmit, amit a nyári hőség miatt eddig kihagytunk. De a leghangulatosabb, ha klasszikus őszi falatokat választunk: minden jöhet, ami gesztenyés, almás, sütőtökös, de a szőlővel, szilvával, dióval kínált sajtok is nagy sikerre számíthatnak. És a legjobb, ha a pogácsa még meleg.

Fotók: pinterest.com



Címkék: