Akkora fairtás várható az új sikló miatt a Gellért-hegy legzöldebb részén, hogy az illetékesek eltitkolják az adatokat – írja a 444.hu. Legelőször a G7 számolt be arról, hogy bár a közvéleményt semmilyen módon nem tájékoztatták, óriási változás előtt áll a Gellért-hegy, az Erzsébet híd budai hídfőjénél már el is kezdték a munkálatokat.

A 444 tudomása szerint egy először 2013-ban kiadott, majd 2016-ban módosított engedély jogszerűen lehetővé teszi, hogy jókora területen kiirtsák a fákat, pedig a hegyoldal “országos jelentőségű védett természeti területnek” számít.

Azt, hogy pontosan mekkora területről van szó, hetek óta titkolja a Pest Megyei Kormányhivatal.

A hírportál egy fotóval személtette, nagyjából milyen nyomvonalon fog haladni a tervezett sikló, és egyértelműen látszódik, hogy

a hegy egyik legzöldebb területén várható az irtás. (Ide kattinva megnézheted.)

Valószínű, hogy emiatt nem épült meg az elmúlt 120 évben a sikló, és ez az oka annak, hogy az elmúlt évtizedekben három olyan terv is született, hogy inkább libegő épüljön helyette.

A sikló a Hegyalja út Duna-közeli végétől a Citadella-sétányig tart majd, az Orom utca vonaláig alagútban, onnan pedig a föld felett haladva.

A 4,5 milliárd forint körüli projekt gazdája a Gellérthegyi Sikló Beruházó és Szolgáltató Kft., amelynek két tulajdonosa van: 25 százalékban a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló BKK, 75 százalékban pedig egy magáncég. Utóbbi 45 százaléka a kétszeres olimpiai bajnok exkajakozó, Horváth Gábor érdekeltségébe tartozik.

Bővebb információt ide és ide kattintva olvashatsz. 



Címkék: