Bárium-nitrát, alumínium, vas, resinox: a wikipedia szerint ezekből áll a csillagszóró, gyerekkorunk karácsonyainak csodája, számtalan lakástűz okozója. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az tény, hogy egy érdekes módszerrel még kreatívkodásra is felhasználhatjuk.

A Reral Soul-on találtam ezt az eljárást, amin néhány csillagszóró és egyéb anyagok segítségével egy nagyon hangulatos téli, szarvasos kép készíthető. Szükség lesz egy darab rétegelt lemezre (ha nem akarunk pazarolni, biztos van valami otthoni maradék), erre készül a kép. Ezen kívül fehér festék, néhány csillagszóró, citromos víz és sablonok legyenek kéznél. A folyamat a videón, alul a részletek.

A farostlemezt/rétegelt lemezt fehérre festjük és hagyjuk megszáradni. A sablonokat kivágjuk és a táblára tesszük, majd az egész felületet bespricceljük a citromos vízzel.  5 perc szárazás után ráfektetjük a meggyújtott csillagszórókat és várunk. Gyúlékony dolog ne legyen a közelben és gondoljunk a tűzoltásra is. A végeredmény fák között ácsorgó szarvasok és isteni csillagszóró illat.

Kiemelt kép: realsoulart.com



Címkék: