Az MME munkájának és a sok szavazatnak köszönhetően az idei ünnepi szezonban nem kell rettegnie sem a vadludaknak, sem a kutyáknak, ugyanis tilos lesz a tűzijáték Tata teljes közigazgatási területén.

A tűzijáték nem menő, írtuk tavaly augusztusban és az erre bólogató kutyák mellett ehhez a Tatai tavon gyülekező vadludak is csak egyet tudnának érteni. Az áttelelő vízi madarak érdekében október 31-én Tata város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a tűzijátékok használatának korlátozásáról szóló rendeletet, miszerint november 1. és február 28. között nem megengedett a 2. és 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékok használata, Tata teljes közigazgatási területén, Agostyán kivételével, írta az MME Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoportja a facebookon. Az ügy érdekében aláírás is gyűjtöttek, a petícióval háromezer aláírást sikerült összeszedni.

Az eddigi megfigyelések szerint akár egyetlen tűzijátékozás is el tudta riasztani az ÖSSZES madarat a tóról, ennek most vége. A hírnek a ludakon kívül a környék kutyásai is biztos nagyon örültek.

Kiemelt kép: tenor



Címkék: