Az egyik legnyomorultabb hónap a november (fej-fej mellett a januárral), ebben talán megegyezhetünk. Már elég hideg és sötét van ahhoz, hogy nyomorult legyen, de az év végi ünnepek fénye még messze van, esik a hideg eső és egyébként is, legyen már vége. De szerencsére még ez a hónap is tartogat meglepetéseket, például sok sok ezer vadludat, amik kirepülését egyszer mindenkinek látni kell.

Ha nem is tartod magad különösen madárbarátnak, ha nem is érted, miért is kéne felkelned néhány lúdért, nézd meg ezt a videót és képzeld el, hogy élőben látod, ahogy harmincezer vadlúd kirepül a tó vizéről.

Idén november 24-én vár mindenkit Tatára, az Öreg-tó partjára a Magyar Madártani Egyesület, hogy a sok ezer vadlúd reggeli kirepülésében és esti behúzásában gyönyörködhessünk. A madarak mellett persze programok is lesznek: madármegfigyelő verseny, szakmai előadások, állatbemutatók, természetismereti programok, játszóház és kézműves vásár. A részletes programot itt találod, a facebook eseményt pedig itt.

Ha viszont nem tudsz elmenni megnézni, online is követheted az eseményeket, a webkamera közvetítése november 10-én indul és itt találod.

Kiemelt kép: facebook.com/vadludsokadalom.wildgeesefestival



Címkék: