Hosszan buszra várni nem jó. Pláne ha meleg van, nincs hova leülni, nincs árnyék és egy árva könyv sincs nálunk, ráadásul a buszmegállóba helyezett bódé nem is túl tiszta. De ha mindez mégis megvalósulhatna? Ráadásul egyszerre? Ha lenne árnyék, szép váró, pad és könyv?

Surány ezen buszmegállója hozta a szokásos barna bódé formát, nem volt annál se több, se kevesebb. Eddig. Aztán a Köszi, önkéntes! csoport kezelésbe vette és egy olyan busz -és könyvmegállót rittyentett belőle, hogy azóta is mindenki a csodájára jár. A galériában a csoport fotói a nem kis munkáról, amivel végül a sötét kis bódéból egy színes házikó lett.

Így készült a busz - és könyvmegálló Surányban.

 

Ahogy ők írnak a munkáról:

A Napsugár téri buszmegállót a Köszi, önkéntes! csoport tagjai kicsit kipofozták. Kitakarítottuk, lefestettük, színeket adtunk neki, új hirdetőtáblák kerültek ki, valamint bent könyvespolcokat találtok, felnőtt és gyerekkönyveket, szépirodalmat és ismeretterjesztő könyveket. A szlogen: “Vidd, olvasd, hozz másikat!”. Busz-, és könyvmegálló lett a helyből, reményeink szerint egy új színfolt, egy közösségi tér. Használjátok örömmel, és vigyázzunk rá!

A Pócsmegyer-Surány területén kb. 70 taggal működő egyesület az utcák tisztán tartása és a helyi rászorulók segítése mellett pedig most egy eseményt is szervezett a felújított buszmegállóba: hétvégén, augusztus 10-11-én zajlik náluk az Irány Surány Fesztivál. A fesztiválon játékokkal, rajzpályázattal, játszóházzal várják a Duna melletti helyszínre a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Képek: Köszi, önkéntes! csoport facebook oldala.



Címkék: