Végre egyszer trendi lett zöldnek lenni, aminek nyilvánvaló bizonyítéka az, hogy egyre-másra bukkannak fel olyan vállalkozások, amelyek kedvesek az én Gardenista szememnek: termékeik nem csak ember-, hanem bolygóbarátak is, ezért úgy követem őket minden fórumon, mintha muszáj lenne. De ezzel nem csak én vagyok így, a Piac&Profit tavaszi cikke alapján elmondható, hogy az ökológiai lábnyomunkat csökkentő kezdő cégek sokkal vonzóbbak a befektetők számára is, a növekvő társadalmi elvárások miatt. Lássunk három olyan példát, amikkel érdemes számolni, ha zöld ajándékokon vagy hétköznapi megoldásokon törjük a fejünket.

Seed Bonbon

Valamikor korábban én is írtam már a vetőmagbombákról itt, mert időnként csinálunk a gyerekekkel. Ezek összetapasztott vetőmaggolyók, amiket vidáman dobálhat bárki kedvére, csakis jót tesz vele a világnak, ugyanis többnyire virágok kelnek majd ki a helyén, ha esett rá egy kis eső is. De hogy valaki ezeket bonbonos dobozban árusítsa? Őrület, imádom az ötletet! A SeedBonbon csudaklassz kollekciókkal készül minden idényben, öröm felfedezni a kínálatot időről időre és ennél környezetbarátabb céges partnerajándéknak vagy esküvői köszönetajándéknak valót úgysem találsz..

Májusban tökmagos bonbonok is vannak, de ajándékba mandalás kollekció is létezik (képek a SeedBonbon FB oldaláról)

Salátázó – Mikrozöld ültetőcsomagok

A téli vitaminpótlás mikrozöldekkel és csírákkal lesz csak extrajó, különösen, ha nem műanyag zacskóban kell hazavinned őket a bevásárlóközpontból. Hát neveld őket magad könnyen lebomló papír tálcában az ablakpárkányon!  A Salátázó ültetőcsomagjával nem csak magokat, hanem a tálcát, a kókuszrost ültetőközeget és egy spricnit is kapsz papírba csomagolva, neked már csak szüretelni kell 2-3 hét múlva a vegyszermentes, házi zöldjeidet a lakásban.

A Salátázó FB oldala ilyen szendvicsekkel borzolja a gyomoridegeinkket 🙂

POLCZ – adalékmentes konzervételek

Bár már lejárt a nagyipari konzervdobozos csilis bab és borsófőzelék ideje, félkész ételek csomagolásaival Dunát lehetne rekeszteni talán óránként is Budapesten. A városi, irodákban töltött napok rohanó tempóban telnek, megkerülhetetlen velejárói lettek ezek a termékek. Ám a fagyasztott, hűtött vagy konzervált állapotú kész és félkész ebédeknek nem csak az egyszer használatos csomagolás a rákfenéje, sajnos sok adalékanyagot is tartalmaznak a legtöbb esetben. Tudod, ízfokozók, színezékek, tartósítószerek, állagjavítók, brrr… Meglepő egyszerűségükkel a POLCZ konzervei éppen erre a két problémára nyújtanak alternatívát. Menő ételei kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, míg csavaros tetejű ételes üvegeik visszaválthatók vagy otthon könnyen újrahasznosíthatók.

Villámebéd egészségesen (képek a Polcz FB oldaláról)



Címkék: