Kötetbemutató, előadások és vetítések is várják a közönséget az Olvadó jégmezők című esten december 4-én a MagNet Közösségi Házban Budapesten. A Klímabarát Települések Szövetsége és a Kalifa közös eseményének apropója a globális felmelegedés, a klímaváltozás témájában megjelenő kötet bemutatója – közölték a szervezők az MTI-vel. A Mérsékelt öv? – Felelős cselekvési irányok a hatékony klímavédelemért című kiadványt Sági Zsolt és Pálvölgyi Tamás mutatja be.

“Az elkerülhetetlenül bekövetkező változásokhoz annak a nemzetnek, annak a települési közösségnek lesz esélye eredményesen alkalmazkodni és az új lehetőségeket megragadni, amelyik felkészül, és magáévá teszi a szükséges tudást, képességet”

– idézi a közlemény Kovács Lajos, a szövetség elnöke szavait.

Kép forrása: Pixabay

 

Az esten tartja meg első magyarországi előadását Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó is az idei Kalifa Himalája Expedíció – Kancsendzönga élményeiről és tapasztalatairól, valamint Szendrő Szabolcs hegymászó vetítését is megtekintheti a közönség.

A rendezvényt Kovács Lajos, a szövetség elnöke és Sarhan Omar, a Kalifa tulajdonosa nyitja meg, majd Biró Dániel, a a cég kommunikációs menedzsere az éghajlatváltozás és hegymászás kapcsolatáról, az alpinizmus új típusú kihívásairól szól. Varga Csaba előadása és Szendrő Szabolcs vetítése után az estet beszélgetés zárja.



Címkék: