Örvendjünk testvéreim! Idén remek kombinációt sikerült összeültetnem a teljesen árnyékos ablakaimba.

Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat amiatt, hogy egy hetvenéves diófa árnyékolja be a házunkat közel egész évben. Ennek (és a vastag vályogfalaknak) köszönhetően sosincs túl meleg a házban, vagy szembe tűző nap a nappaliban. Reggeltől estig árnyékos ez az oldal. Éppen ezért, esélye nincs a legtöbb szobanövénynek, és a klasszikus balkonláda lehetőségek sem jöhetnek szóba a kevés fény miatt.

No de idén! Íme egy jól működő összeültetés árnyékos balkonládába azoknak, akik eddig szintén vaksötétben tapogatóztak a megoldás után.

Kerti vagy „mindignyíló” begónia (itt épp piros virágú, Begonia Semperflorens), Gumós Begónia (a sárga középen, Begonia x Tuberhybrida) és a „szúnyogűzőként” ismert, tarkalevelű Illatos Kakassarkantyú (Plectranthus madagascariensis), amely egy méteresre is megnövő, lehajló hajtásaival és citromos illatával kis érdekességet csempész az ablakba. Kétnaponta locsolás, hetente virágzó növényekhez való tápoldat, és mindegyik növekszik, terebélyesedik, sőt, igen, virágzik is teljes árnyékban. Ollé!



Címkék: