Én, aki panelben nőttem fel és vidékre költöztem egy nagy kertbe, időnként hősnek érzem magam a gumicsizmámban. Legszívesebben hangosan kurjongatnék, mikor meglátom az első beérett szem szederet a bokron.

És egy szinttel feljebb azok vannak, akik szerintem egész évben kurjongatnak. Ők a „gyüttmentek”, akik maguk mögött hagyták városi életüket és a vidéki parasztéletet választották, hogy boldoguljanak, a szó legszebb értelmében. Hisznek a fenntartható, éltető természetben és simán mezítláb permeteznek (csak bio cuccot!), komoposztálnak, befőznek és mindent hasznosítanak, gazdálkodnak és passzív házat építenek. Érdeklődők, fiatalok, jobbat akarnak a világból kihozni.

Az egészen biztosan nem véletlen, hogy a Vidéken Újrakezdők Facebook csoport is ötvenezernél több tagot számlál, ide nem értve a lokális, az adásvételi, meg pletyka alcsoporjaikat.

Nekik szervez évente fesztivált a Mindenegyüttmegy Egyesület. A programkínálat idén is szuper, amennyiben érdekelnek az önellátás lehetőségei, újrahasznosítási ötletek vagy egy bevásárló közösség létrehozása. Közben zene-tánc és kiállítók, büfék is lesznek szép számmal. Szemét viszont nem lesz egyáltalán (!), ugyanis saját poharat kell vinned, ha inni akarsz. Hoppá!

További információkért katt ide.



Címkék: