Szegeden igen nagy divat, és kellemes nyári elfoglaltság – nemcsak, de főleg – a fiatalok körében a rakpartra kiülni barátokkal, barátnőkkel egy – illetve néhány – jó sört meginni meló után, illetve itt alapozni a buli előtt. Szinte minden egyes nyári napon rengeteg ember mulat a Tisza partján, ezáltal súlyos környezetterhelést okozva. A buli jó buli, de lehet ezt  környezettudatosabban is, gyerekek!

Egy fiatal srácnak, Szabó Richárdnak szúrt szemet az a rengeteg szemét, amit a szórakozó fiatalok hagynak ott nap, mint nap. És mit tett? Vasárnap gondolt egyet és összeszedte. Az eredmény pedig hihetetlen: szemétszedés közben többen csatlakoztak hozzá önszántukból (!) és több zsák hulladéktól tisztították meg a rakpartot.

Az ötletgazda mindezt így aposztrofálta a Facebookon:

Sziasztok. Végeztünk. Nem tudom megmondani hány zsák szemetet szedtünk össze, de rengeteget. Találtunk gyakorló gránátot, elgyengült sirályt…. akit megmentettünk! Ízelítő és inspiráció a rakparton iszogatóknak hogy mit tesznek. És mit tehetnének. Köszönöm a képeken lévő fiataloknak a segítséget. Le a kalappal előttük. Folyt köv egy hónap múlva!
U.I. köszönjük Tamás Kissnek a felajánlott ásványvizeket. Nagyon nagy segítség volt ebben a melegben.

Mindennek akkora sikere lett, hogy szemétszedési akciót hirdetett a következő hónapra is.
Ha Te is tovább akarod élvezni a tiszta rakpartot, csatlakozz te is a csapathoz szeptember 3-án!



Címkék: