Ha mindig is égett benned a vágy, hogy segíts a bajba jutott állatokon, vagy zöldebbé varázsold a bolygót, akkor itt a lehetőség. Fogadj örökbe egy fát vagy egy állatot! Az állatkertek, azon túl , hogy remek szórakozási lehetőséget nyújtanak, fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minél több állat és növényfajt mentsenek meg a kihalástól, és hogy megóvják a bolygónk flóráját és faunáját. Az örökbefogadási programmal te is támogathatod a munkájukat.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben például bármelyik állatot örökbe fogadhatod és támogathatod a gondozását. Pár ezer forint befizetésével (a minimális összeg 6.000 Ft, de többet is felajánlhatsz) – amit természetesen az általad kiválasztott állat gondozására fordítanak –  egy évre nevelőszülővé válhatsz, amiről oklevelet is kiállítanak neked, és a támogatott élőlény életrajzát is megkapod. Az évek alatt egész nevelőszülői közösség jött létre, tagjai minden évben összejönnek az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Az eseményen találkoznak az általuk támogatott állatkával, és mindent megtudhatnak a mindennapjairól a gondozójától. Ez a megoldás remek lehetőség azoknak, akik nem tudnak hazavinni egy kisállatot a menhelyről, de mégis szeretnének valami jót cselekedni.

A Pécsi Állatkertben nem csak állatokat, de fákat is örökbe tudsz fogadni. Azért, hogy az állatkert minél zöldebb és az ott élő állatok számára minél otthonosabb legyen a vezetőség faültetési akciót hirdetett. Ha szeretnéd, hogy az általad elültetett fa díszítse a helyet, akkor nem kell mást tenned, mint kiválasztanod, hogy milyen fát szeretnél ültetni náluk. A Pécs Zoo beszerzi a fát és már kezdődhet is a nem mindennapi móka, ugyanis a gondozók felügyelete mellett az állatkertben élő két szőrös tatu ássa ki a gödröt a facsemetének. Ezután te elültetheted azt és egy dísztábla kerül mellé, amely örökké hirdeti, hogy a fa a te támogatásodat jelképezi (az örökbefogadási összeg 18.000 Ft).

Szóval örökbefogadásra fel! Boruljon zöldbe az állatkert és találjon gazdára minden benne élő állat! Az örökbefogadásra váró állatok listáját és a faadoptálás  részleteit itt találod.

kép: Pécs Zoo, Fogadj örökbe egy fát



Címkék: